TUOTTEET

 

SUUNNITTELUFILOSOFIA

Suuri osa VIMMAn malleista on onesize-mitoitusta. Tällä parannamme vaatteen kierrätysmahdollisuuksia merkittävästi. Materiaalit ovat laadukkaita ja pitkäikäisiä. Uutuutena käytössämme on  ‘ikuisuusvaatteet’ eli kudotut, jacquard, kuviokankaat. 
Osa käyttämistämme materiaaleista on kierrätettyjä. Tästä esimerkkinä muovipulloista valmistetut tikkivanut, jacquard-kankaissa käytettävät kierrätetyt polyesterilangat sekä sukkien kierrätetyt polyester- ja puuvillasekoitteet. 
 
Tuotteiden elinkaaren pidentämiseksi tuotamme vaatteita, jotka kestävät aikaa myös designin näkökulmasta. Suurin osa tuotteistamme toimii yhtä hyvin niin arki- kuin juhlakäytössäkin. Materiaalit ja kuviot ovat toteutettu kestämään aikaa. Näiden luomisessa mukanamme on suuri suomalaisten kuviosuunnittelijoiden valiojoukko, joiden kokemus ja asiantuntijuus auttavat meitä luomaan luomaan niin ajattomia ja kiinnostavia tuoteuutuuksia kuin klassikkojakin.
 
MATERIAALI
Teemme jatkuvasti töitä löytääksemme entistä parempia materiaalivaihtoehtoja ajatellen käyttöä ja tuotannon ekologisuutta. Olemme vaihtaneet puuvillan luomupuuvillaksi vuonna 2020 sekä vähentäneet puuvillantuotantoa koko tuotantomäärästä noin 70% vuoteen 2019 verrattuna. Collegemateriaalit tulevat Suomesta (Orneule Oy), ja käytössämme on Orneuleen GOTS-sertifioitu ekopuuvilla. Orneuleen neuloksille on myönnetty Öko-Tex Standardi 100, luokka II. Collegeiden valmistus tapahtuu kokonaan Suomessa sisältäen neulosten värjäämisen ja viimeistelyn. Tulevaisuuden tavoitteenamme on, että kaikki puuvillakankaat olisi valmistettu kierrätetystä puuvillasta. 
 
Uusissa jacquard-kankaissa käytettävä lanka on yhdistelmä puuvillalankaa ja kierrätettyä polyesteria. Lisäksi mallistoissamme on käytössä kotimaisen Tekstiilitukun deadstock-ylijäämämateriaaleja, joissa voidaan käyttää keinokuituisia tai erilaisia sekoitelankoja. Tikkitakkien vanu on peräisin kierrätetyistä muovipulloista.
 
Neuleissamme käytetty merinovilla on mulesing-vapaata ja Responsible Wold standard -serifioitua. Merinovilla tunnetaan hyvistä käyttöominaisuuksista, ja materiaali kestää käyttöä oikealla huollolla ja hoitotoimenpiteillä. 

Pyrimme hyödyntämään tuotannossa kierrätettyjä materiaaleja. Tikkitakkien vanu on kierrätettyä polyesteria, joka on valmistettu PET-muovipulloista. Sukkien puuvilla on kierrätyspuuvillan ja polyesterin sekoitusta. Kankaiden leikkuujätteestä valmistamme asustekäyttöön esimerkiksi irtokauluksia ja scrunchieita. Yksiväriset neuleet tuotetaan aina neulomon lankaylijäämistä. 

Testaamme kaikki materiaalit itse tekemällä niille pesu- ja käyttötestejä, jotta saamme selville muunmuassa materiaalien kutistumat, värien pesunkestot, nyppyyntymiset sekä repäisylujuudet. Haluamme käyttää tuotannossa vain laadukkaita materiaaleja, jotta tuotteiden elinkaari olisi myös materiaalien puolesta mahdollisimman pitkä. Olemme erittäin kiinnostuneita myös uusista ekologisista materiaaleista, mutta sen tiimoilta emme ole vielä löytäneet ratkaisuja omaa tuotantoamme varten. Etsimme uusia yhteistyökumppaneita, jotka pystyisivät prosessoimaan ja tuottamaan uusista sellu- tai biopohjaisista kuiduista kankaita meidän tarpeisiimme. Jos sinulla on ajankohtaista tietoa asiasta, voit vinkata siitä meille [email protected].

TUOTTEIDEN HUOLTO

Annamme asiakkaille myymälässä neuleiden ja takkien huolto- sekä pesuohjeet. Korjaamme neuleisiin tulleet mahdolliset saumapurkaumat Neulomossa eli tarjoamme käyttötakuun sille, että saumat kestävät normaalikäytön kahden vuoden ajan. Meiltä saa myös tarvittaessa pudonneiden nappien ja neppareiden tilalle uudet vastaavat sekä ohjaamme asiakkaan ompelijalle, mikäli hän haluaa mallimuutoksia tai muita korjaustoimenpiteitä vaatteelle.

Tekstiilien huoltoon ja pesuun liittyvät päästöt ovat myös selvitystyön alla. Luonnonkuidut selviävät hyvin pienillä pesukerroilla ja villakangastakkeja ei suositella pestäväksi kotona laisinkaan. Huolto onnistuu parhaiten tuulettamalla ja harjaamalla. Tarkemmin vaatteiden huollosta.

 

HYÖTYKÄYTTÖ

Haluamme minimoida materiaalihävikin ensisijaisesti koneellisella kaava-asettelulla, joka on tehokasta ja toimivaa kaavojen asettelua. Mikäli tällainen ei ole mahdollista, tuotamme reunakankaista erilaisia asusteita, esimerkiksi schrunchieita tai irtokauluksia. 

 

TUOTETURVALLISUUS

Tuotteiden valmistaminen lähituotantona Tuusulassa, Tampereella ja Baltian maissa takaa jo lainsäädännön myötä tuotteiden turvallisuuden. Kankaat tulevat Euroopan sisältä, joten myös niiden valmistusprosessia ja tehtaiden työoloja velvoittavat EU:n säädökset ja lait.