TUOTTEET

 

SUUNNITTELUFILOSOFIA

VIMMAn vaatemallit kaavoitetaan ensin kotimaassa ja vielä uudelleen tuotantolaitoksessa. Muokkauksia kaavoituksiin teemme asiakaspalautteen ja näkemyksemme perusteella siten, että voimme toteuttaa myös yhdenkoon tuotteita. Näissä mallien tulee läpäistä vähintään kolmen eri kokoluokan istuvuuden. Onesize -ajattelu parantaa vaatteen kierrätysmahdollisuuksia merkittävästi.
 
Materiaalit ovat laadukkaita ja pitkäikäisiä. Luonnonmateriaalien lisäksi käytämme kudottuja kuviokankaita, jacquardeja. Näillä haemme ’ikivaate’ periaatetta, minkä mukaan kankaan pinta ei haalistu tai kulu käytössä ja värit säilyvät kirkkaina. Osa käytössämme olevista materiaaleista on kierrätettyjä. Tästä esimerkkinä muovipulloista valmistetut tikkivanut, jacquard -kankaissa käytettävät kierrätetyt polyesterilangat sekä sukkien polyester- ja puuvillasekoitteet.
 
Tuotteiden elinkaaren pidentämiseksi tuotamme vaatteita, jotka kestävät aikaa myös designin näkökulmasta. Suurin osa tuotteistamme toimii yhtä hyvin niin arki- kuin juhlakäytössäkin. Materiaalit ja kuviot ovat toteutettu kestämään aikaa. Näiden luomisessa mukanamme on suuri suomalaisten kuviosuunnittelijoiden valiojoukko, joiden kokemus ja asiantuntijuus auttavat meitä luomaan luomaan niin ajattomia ja kiinnostavia tuoteuutuuksia kuin klassikkojakin.
 
MATERIAALI
 

Teemme jatkuvasti töitä löytääksemme entistä parempia materiaalivaihtoehtoja ajatellen käyttöä ja tuotannon ekologisuutta. Ensisijaisesti käytössämme on seuraavia materiaaleja ja kankaita:

Puuvilla

Puuvilla on erittäin kestävä materiaali, joka kestää hyvin käyttöä ja pesuja. Tämä tekee siitä pitkäikäisen valinnan, joka säilyttää muotonsa ja kestävyytensä vuosien varrella. Lisäksi puuvilla on helppo hoitaa ja pestä, mikä tekee siitä käytännöllisen valinnan arjen tekstiileihin. Käytämme sekä puuvillasekoitetta että 100% puuvillaa, jotka ovat molemmat saaneet OEKO-TEX Standardi 100 -merkinnän. Printtipuuvillat valmistetaan Saksassa.

Viskoosi

Viskoosi on suosittu materiaali monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta. Ensinnäkin, se tuntuu miellyttävältä ihoa vasten, sillä se on pehmeä ja silkinomainen. Lisäksi viskoosi on erittäin hengittävä materiaali, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan lämpimiin olosuhteisiin tai aktiiviseen käyttöön. Viskoosi on myös helppo värjätä, joten se tarjoaa laajan valikoiman värivaihtoehtoja. Ympäristön kannalta viskoosi on myös suhteellisen ekologinen valinta, sillä se on valmistettu luonnonkuiduista, kuten puusta tai bambusta, ja se on biohajoava materiaali. Kaiken kaikkiaan viskoosi tarjoaa mukavuutta, hengittävyyttä ja monipuolisuutta erilaisiin käyttötarkoituksiin. Painettu viskoosi valmistetaan Saksassa.

Jacquard kankaiden sekoitukset

Käytössämme on laadukkaat kudotut jacquardkankaat. Jacquardkankaat ovat erittäin kestäviä ja kestävät hyvin käyttöä ja pesuja. Niiden laatu ja kestävyys tekevät niistä pitkäikäisiä vaihtoehtoja, jotka säilyttävät kauneutensa ja rakenteensa vuosien varrella. Osa jacquardkankaissa käyttämistämme materiaaleista on kierrätettyjä, tästä esimerkkinä kierrätetyt polyesterlangat. Jacquard-kankaat kudotaan Ranskassa.

Collegemateriaalit

Collegemateriaalit tulevat Suomesta (Orneule Oy), ja käytössämme on Orneuleen GOTS-sertifioitu ekopuuvilla. Orneuleen neuloksille on myönnetty Öko-Tex Standardi 100, luokka II. Collegeiden valmistus tapahtuu kokonaan Suomessa sisältäen neulosten värjäämisen ja viimeistelyn. 

Neulevaatteissa käyttämämme materiaalit:

Merinovilla

Suosimme merinovillaa materiaalina neuleissamme. Merinovilla on materiaalina monikäyttöinen, se pitää sinut lämpimänä pakkaspäivinä mutta kuumalla kelillä se hengittää ja kosteutta siirtäen viilentää kantajaansa. Neuleiden merinovillalangat tulevat Italiasta, jossa se värjätään ja kehrätään. Kuidun alkuperä on Etelä-Amerikka. Merinolaatu on mulesing-vapaata ja sillä on OEKO-TEX standardi 100 merkintä. Käyttämällämme merinovillalla on RWS-sertifikaattu (Responsible Wool Standard). RWS-sertifikaatti on suunniteltu edistämään sekä lampaiden että ympäristön hyvinvointia, sillä sertifioitujen tuottajien on täytettävä tiukat vaatimukset eläintenhoitoon, maankäyttöön ja työntekijöiden oikeuksiin liittyen.

Mohair

Neuleissa käytettävä mohair kehrätään ja värjätään Italiassa. Kuidun alkuperä on Etelä-Amerikka. Värjäämö/kehräämö käyttää 50 % omaa aurinkoenergiaa, jolla vähennetty hiilidioksipäästöjä. Mohair tulee kattojärjestön valvotuilta, RMS-sertifioiduilta tiloilta (Responsible Mohair Standard). RMS-sertifikaatti on suunniteltu edistämään sekä lampaiden että ympäristön hyvinvointia, sillä sertifioitujen tuottajien on täytettävä tiukat vaatimukset eläintenhoitoon, maankäyttöön ja työntekijöiden oikeuksiin liittyen.

Lisäksi mallistoissamme on käytössä kotimaisen Tekstiilitukun deadstock-ylijäämämateriaaleja, joissa voidaan käyttää keinokuituja tai erilaisia sekoitelankoja.

Käytämme myös muita synteettisiä materiaaleja erityistapauksissa. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi yksittäiset showpiecet sekä pienet erät juhlapukeutumistarkoitukseen. 

Käytössä olevat synteettiset materiaalit ovat pääosin kierrätettyjä tai deadstock-materiaaleja.

Pyrimme hyödyntämään tuotannossa kierrätettyjä materiaaleja. Tikkitakkien vanu on kierrätettyä polyesteria, joka on valmistettu PET-muovipulloista. Sukkien puuvilla on kierrätyspuuvillan ja polyesterin sekoitusta. Kankaiden leikkuujätteestä valmistamme asustekäyttöön esimerkiksi irtokauluksia ja scrunchieita. Yksiväriset neuleet tuotetaan aina neulomon lankaylijäämistä.

Emme käytä tuotteissamme turkiksia. 

Testaamme kaikki materiaalit itse tekemällä niille pesu- ja käyttötestejä, jotta saamme selville muunmuassa materiaalien kutistumat, värien pesunkestot, nyppyyntymiset sekä repäisylujuudet. Haluamme käyttää tuotannossa vain laadukkaita materiaaleja, jotta tuotteiden elinkaari olisi myös materiaalien puolesta mahdollisimman pitkä. Olemme erittäin kiinnostuneita myös uusista ekologisista materiaaleista, mutta sen tiimoilta emme ole vielä löytäneet ratkaisuja omaa tuotantoamme varten. Etsimme uusia yhteistyökumppaneita, jotka pystyisivät prosessoimaan ja tuottamaan uusista sellu- tai biopohjaisista kuiduista kankaita meidän tarpeisiimme. Jos sinulla on ajankohtaista tietoa asiasta, voit vinkata siitä meille [email protected].

TUOTTEIDEN HUOLTO

Annamme asiakkaille myymälässä neuleiden ja takkien huolto- sekä pesuohjeet. Korjaamme neuleisiin tulleet mahdolliset saumapurkaumat Neulomossa eli tarjoamme käyttötakuun sille, että saumat kestävät normaalikäytön kahden vuoden ajan. Meiltä saa myös tarvittaessa pudonneiden nappien ja neppareiden tilalle uudet vastaavat sekä ohjaamme asiakkaan ompelijalle, mikäli hän haluaa mallimuutoksia tai muita korjaustoimenpiteitä vaatteelle.

Tekstiilien huoltoon ja pesuun liittyvät päästöt ovat myös selvitystyön alla. Luonnonkuidut selviävät hyvin pienillä pesukerroilla ja villakangastakkeja ei suositella pestäväksi kotona laisinkaan. Huolto onnistuu parhaiten tuulettamalla ja harjaamalla. Tarkemmin vaatteiden huollosta.

 

KIERTOTALOUS

Kierratalouden ratkaisuiden avulla voimme vahvistaa luontoa ja olla mukana ilmastokriisiä pysäyttävissä toimissa. Tuotannon ja kuluttamisen ei tulisi perustua hetken mielijohteisiin, minkä jälkeen tuote vanhenee nopeasti ja se heitetään pois. Tuemme tuotanto- ja kulutusmallia, jossa olemassa olevia materiaaleja voidaan hyötykäyttää ja kierrättää, pidentäen tuotteiden olemassa olevaa elinkaarta.

Vastuullisen tuotannon ja suunnittelun avulla pienennämme vuosittaisia kokonaispäästöjä. Näin ollen olemme sitoutuneita vähentämään ympäristön kuormitusta, parantamaan raaka-aineiden toimitusvarmuutta, lisäämään kilpailukykyä ja luomaan työmahdollisuuksia.

Kuluttajille tuotamme lisäarvoa tarjoamalla vaihtoehdon pikamuodille ja sen kuluttamiselle, luoden kestävämpiä, innovatiivisia ja kotimaisia tuotteita sekä arjen iloa. Kestävien kulutustottumusten kulttuuri on meille sydämen asia, mitä haluamme olla opettamassa myös nuorille/tuleville sukupolville.

 

HYÖTYKÄYTTÖ

Haluamme minimoida materiaalihävikin ensisijaisesti koneellisella kaava-asettelulla, joka on tehokasta ja toimivaa kaavojen asettelua. Mikäli tällainen ei ole mahdollista, tuotamme reunakankaista erilaisia asusteita, esimerkiksi schrunchieita tai irtokauluksia. 

 

TUOTETURVALLISUUS

Tuotteiden valmistaminen lähituotantona Tuusulassa, Tampereella ja Baltian maissa takaa jo lainsäädännön myötä tuotteiden turvallisuuden. Kankaat tulevat Euroopan sisältä, joten myös niiden valmistusprosessia ja tehtaiden työoloja velvoittavat EU:n säädökset ja lait.