PRODUCTS

 

DESIGN PHILOSOPHY

Suuri osa VIMMAn malleista on onesize-mitoitusta. Tällä parannamme vaatteen kierrätysmahdollisuuksia merkittävästi. The materials are high quality and long lasting. A novelty in our use is ‘eternity clothing’, i.e. woven, jacquard, patterned fabrics. 
Osa käyttämistämme materiaaleista on kierrätettyjä. Tästä esimerkkinä muovipulloista valmistetut tikkivanut, jacquard-kankaissa käytettävät kierrätetyt polyesterilangat sekä sukkien kierrätetyt polyester- ja puuvillasekoitteet. 
 
Tuotteiden elinkaaren pidentämiseksi tuotamme vaatteita, jotka kestävät aikaa myös designin näkökulmasta. Suurin osa tuotteistamme toimii yhtä hyvin niin arki- kuin juhlakäytössäkin. Materiaalit ja kuviot ovat toteutettu kestämään aikaa. Näiden luomisessa mukanamme on suuri suomalaisten kuviosuunnittelijoiden valiojoukko, joiden kokemus ja asiantuntijuus auttavat meitä luomaan luomaan niin ajattomia ja kiinnostavia tuoteuutuuksia kuin klassikkojakin.

 

MATERIAL

VIMMAn materiaalit koostuvat pääosin luomupuuvillasta (20,2%), mulesingvapaasta mohairvillasta (7,3%), merinovillasta (12,5%) sekä bambusta (2,5%). Lisäksi käytämme mekkojen tuotannossa viskoosia (9,7%) ja olemme korvanneet omaa puuvillatrikoon sekä collegen kudotuilla jacquard-kuviokankailla (16,1%). 
Materiaalivalinnoissa kiinnitämme huomiota laadun lisäksi niiden tuotantoprosessiin sekä käyttötarkoituksen mukaiseen kestävyyteen. Tuotantoprosessia miettiessä on tärkeää arvioida materiaalit ja niiden hankkimiseen liittyvät dokumentit, materiaalien alkuperä, energian ja vedenkulutus sekä tehtaan käytössä olevat laatusertifikaatit. 
 
Teemme jatkuvasti töitä löytääksemme entistä parempia materiaalivaihtoehtoja ajatellen käyttöä ja tuotannon ekologisuutta. Olemme vaihtaneet puuvillan luomupuuvillaksi vuonna 2020 sekä vähentäneet puuvillantuotantoa koko tuotantomäärästä noin 70% vuoteen 2019 verrattuna. Collegemateriaalit tulevat Suomesta (Orneule Oy), ja käytössämme on Orneuleen GOTS-sertifioitu ekopuuvilla. Orneuleen neuloksille on myönnetty Öko-Tex Standardi 100, luokka II. Collegeiden valmistus tapahtuu kokonaan Suomessa sisältäen neulosten värjäämisen ja viimeistelyn. Tulevaisuuden tavoitteenamme on, että kaikki puuvillakankaat olisi valmistettu kierrätetystä puuvillasta. 
 
Uusissa jacquard-kankaissa käytettävä lanka on yhdistelmä puuvillalankaa ja kierrätettyä polyesteria. Lisäksi mallistoissamme on käytössä kotimaisen Tekstiilitukun deadstock-ylijäämämateriaaleja, joissa voidaan käyttää keinokuituisia tai erilaisia sekoitelankoja. Tikkitakkien vanu on peräisin kierrätetyistä muovipulloista.
 
Tavoitteenamme on, että bambu olisi mallistoissa mukana aina niin sanottuna ‘klassikkomateriaalina’, sillä bambun ympäristö- ja käyttöarvot vastaavat VIMMAn ekologisuusarvoja täydellisen hyvin. Lisäksi käytämme säännöllisesti mallistoissa kotimaisen Tekstiilitukun Amanda-kangasta, jossa on mukana sellupohjaista Sorona-kuitua. Tämä kangas on ollut meillä käytössä jo vuodesta 2018 lähtien, ja se on todettu erittäin toimivaksi neuloskuiduksi. 
 
Tulevaisuudessa pyrimme tutustumaan uusiin Lyocel-kuituihin ja löytämään niistä toimivia ja laadukkaita materiaalivaihtoehtoja viskoosimekoillemme. 
 
Neuleissamme käytetty merinovilla on mulesing-vapaata ja Responsible Wold standard -serifioitua. Merinovilla tunnetaan hyvistä käyttöominaisuuksista, ja materiaali kestää käyttöä oikealla huollolla ja hoitotoimenpiteillä. 
 

Pyrimme hyödyntämään tuotannossa kierrätettyjä materiaaleja. Tikkitakkien vanu on kierrätettyä polyesteria, joka on valmistettu PET-muovipulloista. Sukkien puuvilla on kierrätyspuuvillan ja polyesterin sekoitusta. Kankaiden leikkuujätteestä valmistamme asustekäyttöön esimerkiksi irtokauluksia ja scrunchieita. Yksiväriset neuleet tuotetaan aina neulomon lankaylijäämistä. 

Testaamme kaikki materiaalit itse tekemällä niille pesu- ja käyttötestejä, jotta saamme selville muunmuassa materiaalien kutistumat, värien pesunkestot, nyppyyntymiset sekä repäisylujuudet. Haluamme käyttää tuotannossa vain laadukkaita materiaaleja, jotta tuotteiden elinkaari olisi myös materiaalien puolesta mahdollisimman pitkä. Olemme erittäin kiinnostuneita myös uusista ekologisista materiaaleista, mutta sen tiimoilta emme ole vielä löytäneet ratkaisuja omaa tuotantoamme varten. Etsimme uusia yhteistyökumppaneita, jotka pystyisivät prosessoimaan ja tuottamaan uusista sellu- tai biopohjaisista kuiduista kankaita meidän tarpeisiimme. Jos sinulla on ajankohtaista tietoa asiasta, voit vinkata siitä meille [email protected]

 

PRICE STRUCTURE OF THE PRODUCT

 

Tällä esimerkillä haluamme havainnollistaa arvoketjua, josta muodostuu tuotteen loppuhinta.

 

PRODUCT CARE

We provide customers with care and washing instructions for knitwear and jackets in the store. We repair any seams in the knitwear in Knitwear, ie we offer a guarantee that the seams will last for two years in normal use. If necessary, we can also get new ones to replace the dropped buttons and snaps, and we will direct the customer to the seamstress if he or she wants pattern changes or other repairs to the garment.

Emissions related to the maintenance and washing of textiles are also under investigation. Natural fibers survive very little washing and it is not recommended to wash woolen coats at home at all. Maintenance is best done by ventilating and brushing. Tarkemmin vaatteiden huollosta.

 

 

UTILIZATION

Haluamme minimoida materiaalihävikin ensisijaisesti koneellisella kaava-asettelulla, joka on tehokasta ja toimivaa kaavojen asettelua. Mikäli tällainen ei ole mahdollista, tuotamme reunakankaista erilaisia asusteita, esimerkiksi schrunchieita tai irtokauluksia. 

 

PRODUCT SAFETY

Tuotteiden valmistaminen lähituotantona Tuusulassa, Tampereella ja Baltian maissa takaa jo lainsäädännön myötä tuotteiden turvallisuuden. Kankaat tulevat Euroopan sisältä, joten myös niiden valmistusprosessia ja tehtaiden työoloja velvoittavat EU:n säädökset ja lait.