PRODUCTS

 

DESIGN PHILOSOPHY

VIMMAn vaatemallit kaavoitetaan ensin kotimaassa ja vielä uudelleen tuotantolaitoksessa. Muokkauksia kaavoituksiin teemme asiakaspalautteen ja näkemyksemme perusteella siten, että voimme toteuttaa myös yhdenkoon tuotteita. Näissä mallien tulee läpäistä vähintään kolmen eri kokoluokan istuvuuden. Onesize -ajattelu parantaa vaatteen kierrätysmahdollisuuksia merkittävästi.
 
Materiaalit ovat laadukkaita ja pitkäikäisiä. Luonnonmateriaalien lisäksi käytämme kudottuja kuviokankaita, jacquardeja. Näillä haemme ’ikivaate’ periaatetta, minkä mukaan kankaan pinta ei haalistu tai kulu käytössä ja värit säilyvät kirkkaina. Osa käytössämme olevista materiaaleista on kierrätettyjä. Tästä esimerkkinä muovipulloista valmistetut tikkivanut, jacquard -kankaissa käytettävät kierrätetyt polyesterilangat sekä sukkien polyester- ja puuvillasekoitteet.
 
To extend the life cycle of products, we produce clothes that stand the test of time from a design perspective. Most of our products work equally well for everyday and festive use. The materials and patterns are designed to last. A large team of Finnish pattern designers, whose experience and expertise help us create timeless and interesting products as well as classics, accompanies us in creating these.
 
MATERIAL
 

Teemme jatkuvasti töitä löytääksemme entistä parempia materiaalivaihtoehtoja ajatellen käyttöä ja tuotannon ekologisuutta. Ensisijaisesti käytössämme on seuraavia materiaaleja ja kankaita:

Puuvilla

Puuvilla on erittäin kestävä materiaali, joka kestää hyvin käyttöä ja pesuja. Tämä tekee siitä pitkäikäisen valinnan, joka säilyttää muotonsa ja kestävyytensä vuosien varrella. Lisäksi puuvilla on helppo hoitaa ja pestä, mikä tekee siitä käytännöllisen valinnan arjen tekstiileihin. Käytämme sekä puuvillasekoitetta että 100% puuvillaa, jotka ovat molemmat saaneet OEKO-TEX Standardi 100 -merkinnän. Printtipuuvillat valmistetaan Saksassa.

Viskoosi

Viskoosi on suosittu materiaali monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta. Ensinnäkin, se tuntuu miellyttävältä ihoa vasten, sillä se on pehmeä ja silkinomainen. Lisäksi viskoosi on erittäin hengittävä materiaali, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan lämpimiin olosuhteisiin tai aktiiviseen käyttöön. Viskoosi on myös helppo värjätä, joten se tarjoaa laajan valikoiman värivaihtoehtoja. Ympäristön kannalta viskoosi on myös suhteellisen ekologinen valinta, sillä se on valmistettu luonnonkuiduista, kuten puusta tai bambusta, ja se on biohajoava materiaali. Kaiken kaikkiaan viskoosi tarjoaa mukavuutta, hengittävyyttä ja monipuolisuutta erilaisiin käyttötarkoituksiin. Painettu viskoosi valmistetaan Saksassa.

Jacquard kankaiden sekoitukset

Käytössämme on laadukkaat kudotut jacquardkankaat. Jacquardkankaat ovat erittäin kestäviä ja kestävät hyvin käyttöä ja pesuja. Niiden laatu ja kestävyys tekevät niistä pitkäikäisiä vaihtoehtoja, jotka säilyttävät kauneutensa ja rakenteensa vuosien varrella. Osa jacquardkankaissa käyttämistämme materiaaleista on kierrätettyjä, tästä esimerkkinä kierrätetyt polyesterlangat. Jacquard-kankaat kudotaan Ranskassa.

Collegemateriaalit

Collegemateriaalit tulevat Suomesta (Orneule Oy), ja k√§yt√∂ss√§mme on Orneuleen GOTS-sertifioitu ekopuuvilla. Orneuleen neuloksille on my√∂nnetty √Ėko-Tex Standardi 100, luokka II. Collegeiden valmistus tapahtuu kokonaan Suomessa sis√§lt√§en neulosten v√§rj√§√§misen ja viimeistelyn.¬†

Neulevaatteissa käyttämämme materiaalit:

Merino wool

Suosimme merinovillaa materiaalina neuleissamme. Merinovilla on materiaalina monikäyttöinen, se pitää sinut lämpimänä pakkaspäivinä mutta kuumalla kelillä se hengittää ja kosteutta siirtäen viilentää kantajaansa. Neuleiden merinovillalangat tulevat Italiasta, jossa se värjätään ja kehrätään. Kuidun alkuperä on Etelä-Amerikka. Merinolaatu on mulesing-vapaata ja sillä on OEKO-TEX standardi 100 merkintä. Käyttämällämme merinovillalla on RWS-sertifikaattu (Responsible Wool Standard). RWS-sertifikaatti on suunniteltu edistämään sekä lampaiden että ympäristön hyvinvointia, sillä sertifioitujen tuottajien on täytettävä tiukat vaatimukset eläintenhoitoon, maankäyttöön ja työntekijöiden oikeuksiin liittyen.

Mohair

Neuleissa käytettävä mohair kehrätään ja värjätään Italiassa. Kuidun alkuperä on Etelä-Amerikka. Värjäämö/kehräämö käyttää 50 % omaa aurinkoenergiaa, jolla vähennetty hiilidioksipäästöjä. Mohair tulee kattojärjestön valvotuilta, RMS-sertifioiduilta tiloilta (Responsible Mohair Standard). RMS-sertifikaatti on suunniteltu edistämään sekä lampaiden että ympäristön hyvinvointia, sillä sertifioitujen tuottajien on täytettävä tiukat vaatimukset eläintenhoitoon, maankäyttöön ja työntekijöiden oikeuksiin liittyen.

Lisäksi mallistoissamme on käytössä kotimaisen Tekstiilitukun deadstock-ylijäämämateriaaleja, joissa voidaan käyttää keinokuituja tai erilaisia sekoitelankoja.

Käytämme myös muita synteettisiä materiaaleja erityistapauksissa. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi yksittäiset showpiecet sekä pienet erät juhlapukeutumistarkoitukseen. 

Käytössä olevat synteettiset materiaalit ovat pääosin kierrätettyjä tai deadstock-materiaaleja.

We strive to utilize recycled materials in production. The wadding of our quilted jackets is made of recycled polyester, which means its made of PET plastic bottles. The cotton we use in our socks is a blend of recycled cotton and polyester. From fabric cutting waste, we make loose collars and scrunchies. All one-color knitwear is always produced from factories' deadstock yarns.

Emme käytä tuotteissamme turkiksia. 

We test all the materials ourselves by doing wash and wear tests on them so that we can find out the shrinkage of materials, colorfastness for washing, pilling resistance, and tear strengths. We want to use only high-quality materials in production so that the life cycle of the products is as long as possible in terms of materials. We are also very interested in new ecological materials, but we have not yet found solutions that fit our production. We are looking for new partners who would be able to process and produce new cellulose or bio-based fiber fabrics for our needs. If you have up-to-date information, you can give a hint to us by sending email to [email protected]

PRODUCT MAINTENANCE

We provide customers with care and washing instructions for knitwear and jackets in the store. We repair any seams in our knitwear, meaning that we offer a guarantee that the seams will last for two years in normal use. If necessary, we can also get new ones to replace the dropped buttons and snaps, and we will direct the customer to the seamstress if they want changes or other repairs to the garment.

Emissions related to the maintenance and washing of textiles are also under investigation. Natural fibers survive with very little washing and it is not recommended to wash woolen coats at home at all. Maintenance is best done by ventilating and brushing. More about product care

 

KIERTOTALOUS

Kierratalouden ratkaisuiden avulla voimme vahvistaa luontoa ja olla mukana ilmastokriisiä pysäyttävissä toimissa. Tuotannon ja kuluttamisen ei tulisi perustua hetken mielijohteisiin, minkä jälkeen tuote vanhenee nopeasti ja se heitetään pois. Tuemme tuotanto- ja kulutusmallia, jossa olemassa olevia materiaaleja voidaan hyötykäyttää ja kierrättää, pidentäen tuotteiden olemassa olevaa elinkaarta.

Vastuullisen tuotannon ja suunnittelun avulla pienennämme vuosittaisia kokonaispäästöjä. Näin ollen olemme sitoutuneita vähentämään ympäristön kuormitusta, parantamaan raaka-aineiden toimitusvarmuutta, lisäämään kilpailukykyä ja luomaan työmahdollisuuksia.

Kuluttajille tuotamme lisäarvoa tarjoamalla vaihtoehdon pikamuodille ja sen kuluttamiselle, luoden kestävämpiä, innovatiivisia ja kotimaisia tuotteita sekä arjen iloa. Kestävien kulutustottumusten kulttuuri on meille sydämen asia, mitä haluamme olla opettamassa myös nuorille/tuleville sukupolville.

 

UTILIZATION

We want to minimize material waste primarily with mechanical formula layout, which is an efficient and functional formula layout. If this is not possible, we produce various accessories from fringe fabrics, for example scrunchies or loose collars. 

 

PRODUCT SAFETY

Producing products locally in Tuusula, Tampere, and the Baltic countries ensures product safety due to legislation. The fabrics come from within Europe, so EU regulations and laws also oblige their manufacturing process and factory working conditions.