YMPÄRISTÖ

TOIMINTAMME YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET

Haluamme olla askel kerrallaan vaikuttamassa siihen, että myös tulevilla sukupolvilla olisi mahdollisuus elää laadukasta elämää planeetallamme. Pyrimme analysoimaan tuotannon määriä jatkossa vielä tarkemmin, jotta osaisimme valmistuttaa täsmällisesti niitä tuotteita, joille kysyntää varmasti on. Sesonkiajattelua Vimmalla ei ole, vaan Vimman mallistossa on tuotteita, joita kehitetään jatkuvasti aina vain paremmaksi asiakaspalautteiden pohjalta. Tavoitteenamme on, että valikoimassamme olisi vain sellaisia tuotteita, jotka kiertävät mahdollisimman nopeasti tehtaalta kuluttajalle ja että emme tuottaisi yhtään ylijäämää. Pyrimme valmistamaan tuotteita todelliseen kysyntään – sellaisilla hinnoilla, joilla kuluttajat pystyvät ne ostamaan ilman alennuksia, jotta kaunis arki olisi kaikkien saatavilla.

KIERRÄTYS

Vimman ALE-osiossa verkkokaupassa myydään mallistojen yksittäiskappaleita, kuvauksissa olleita, II-laatuisia ja palautuksina tulleita tuotteita. Lahjoitamme näitä tuotteita myös ihmisille, jotka ovat avun tarpeessa. Tavoitteenamme on, että jokainen Vimma-vaate löytää onnellisen käyttäjän. Vimma suosittelee kierrättämään käytettyjä vaatteita ja tekee Emmyn, käytettyjä merkkivaatteita, -laukkuja ja -asusteita myyvän verkkokaupan kanssa yhteistyötä. Vimman asiakkaat voivat lähettää vanhoja ja pieneksi jääneitä Vimma-vaatteita postikuluitta Emmylle ja palkkioksi Vimma hyvittää niistä bonuksen, jonka voi hyödyntää Vimman verkkokaupassa ostoksia tehdessään. 

Lisäksi Vimman Varastolla on järjestetty aika-ajoin kirpputoritoimintaa, jossa sekä Vimman henkilökunta että asiakkaat ovat saaneet myydä käytettyjä Vimma-tuotteitaan. Paikallisissa second hand -myymälöissä sekä Facebookin alueellisissa kierrätysryhmissä Vimma-vaatteet liikkuvat nopeasti ja niiden jälleenmyyntiarvo säilyy hyvänä, sillä tuotteet ovat laadukkaita ja valmistuserät pieniä. Suurin osa Vimman tuotteista on yhden koon tuotteita, minkä vuoksi käytetyn tuotteen myyminen ja kierrätys kuluttajalta toiselle on helppoa.
Tuotteiden lainauspalvelu 


Vimmalla ei ole omaa vaatelainauspalvelua, mutta ympäri Suomea on noussut uusia vaatelainaamoja, jotka ovat Vimman jälleenmyyntiasiakkaita ja palvelevat näin niitä asiakkaitamme, jotka haluavat ostamisen sijaan lainata Vimma-vaatteen. 

KEMIKAALIT

Vimman tuotteita valmistavat tehtaat sijaitsevat lähellä, joten haitallisten kemikaalien käyttö on jo lain myötä poissuljettu. Kangastuotannon alkuperiä ja kunkin kangastyypin valmistusprosesseja tutkimme entistä paremmin, jotta voimme varmistaa kaikkien käyttämiemme materiaalien turvallisuuden ympäristölle ja ihmiselle.

 

LOGISTIIKKA 

Logistiikan yhteistyökumppanina kotimaassa tuemme Postin ympäristöystävällisiä palveluita. Tallinnassa tuotteitamme kuljettavat paikalliset kuljetusalan toimijat, joilla on erinomainen paikallistuntemus ja joiden kanssa olemme jo pitkään tehneet yhteistyötä. Tuotteemme eivät koskaan kulje lentoliikenteellä, vaan esimerkiksi Tallinasta Suomeen kuljetus järjestetään meritse ja maanteitse. Logistiikan tarvetta pyrimme minimoimaan muun muassa sillä, että tuotekuvauksemme verkkokaupassa ovat täsmällisiä, jotta asiakkaat saavat sen, mitä ovat tilanneet. Näin vältymme kuljettamasta samaa tuotetta edestakaisin. Yhteistyökumppaneiden valinta kolmen tunnin säännönperiaatteella takaa sen, että tuotteita ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja.

PAKKAUSMATERIAALIT

Vimman kaikessa logistiikassa on ollut heti alusta alkaen linjaus, että muovia ei käytetä lainkaan missään vaiheessa tuotantoketjua. Emme halua kuormittaa ympäristöä sillä, että valmistaisimme yksittäispakkaamiseen tarkoitettuja pusseja, joita käytettäisiin tehtaalta meille tai meiltä asiakkaille lähtevissä tuotteissa tai varastoinnissa. Tuotteiden valmistaminen lähituotantona on mahdollistanut tämän linjauksen, sillä ei tarvita pitkiä, homehtumisriskin aiheuttamia kuljetusmatkoja. Ainoastaan kangaspakat on suojattu muovilla rekkakuljetuksia varten, jotta hävikkiä tahriintuneista kankaista ei syntyisi. Lähettäessämme tuotteita varastolta asiakkaillemme pakkaamme ne kartonkisiin laatikoihin tai pusseihin. Tuotannosta tuotteet tulevat meille pahvilaatikoissa, joiden sisällä tuotteet on solmittu yhteen kangasylijäämästä tehdyillä kuteilla ja eri tuotteiden välissä on vain välipahvit.

 

JÄTE

Hyödynnämme tuotannossa syntyvän leikkuujätteen tekemällä siitä mm. pipoja. Tehtaalta ilmoitetaan meille mahdollisesta ylijäämästä ja sille sovitaan aina jokin käyttötarkoitus, eli tuotannostamme ei synny juurikaan leikkuujätettä.

Omasta toiminnastamme jätteenä syntyy lähinnä pahvia, jonka pyrimme uusiokäyttämään mahdollisimman pitkälle esimerkiksi lähettämällä ehjissä kierrätetyissä pahvilaatikoissa tuotteet jälleenmyyjillemme. Uusiokäyttöön kelpaamattoman pahvin toimitamme pahvinkeräykseen. 


PÄÄSTÖT

Vimman vastuullisuuslupauksena vuodelle 2021 on parantaa vastuullisuusviestintää sekä kartoittaa yrityksen oman toiminnan ympäristövaikutukset ja tehdä suunnitelma niiden pienentämiseksi.