VASTUULLISUUS

Vastuullisuus on meille paljon enemmän kuin vain sanoja – se vaatii jokapäiväisiä, konkreettisia tekoja. Näemme muodin uusin silmin – sanomme ‘ei’ sesonkiajattelulle ja ylituottamiselle sekä lähtökohtaisesti ‘ei’ myös alemyynneille. Sanomme ‘kyllä’ kauniille, ajattomille tuotteille sekä materiaaleille, jotka ovat helliä ympäristölle. Haluamme toimia esimerkkinä vaatetusalalla, se on meille sydämen asia. Mietimme päivittäin, mitä tuotamme maailmaan, johon ei tarvitsisi tuottaa enää yhtään mitään. Kaunis arki kuuluu kaikille. Suomi tarvitsee myös yrittäjyyttä ja perheet tarvitsevat työtä ja toimeentuloa. Nämä ovat Vimman olemassaolon edellytyksiä.

VASTUULLISUUSLUPAUKSET 2020-2022

1. Täsmällinen tuotanto: Tuotamme lähellä, vain ajatonta, kestävästi ja laadukkaasti. Analysoimme ja täsmennämme tuotannon määriä, jotta voimme tuottaa vain todelliseen kysyntään ja oikea-aikaisesti. 

2. Aikaa kestävät materiaalit: Digipainetut puuvillakankaat (trikoo, college ja kudottu puuvilla) korvataan vuonna 2021 isolta osin pienen ranskaisen perheyrityksen laadukkailla, aikaa kestävillä jacquard kankailla, kierrätetyillä materiaaleilla sekä kotimaisen tekstiilitukun ylijäämämateriaaleilla (deadstock).

3. Läpinäkyvyys tuotantoprosessissa: Pidämme asiakkaamme ajan tasalla ja avaamme tehtaiden tuotantoprosesseja entistä läpinäkyvämmiksi.

4. Tuotteiden elinkaaren pidentäminen: Pidämme jo suunnitteluvaiheessa mielessä tuotteen jatkokäytön suosimalla huolella mietittyjä one size -malleja, jolloin sama vaate pukee kauniisti eri kokoisia ja vartalotyypiltään erilaisia ihmisiä. Näin ollen tuote on myös helpommin kierrätettävissä kuluttajalta toiselle. Tavoitteenamme on, että sama tuote käy niin juhlaan kuin arkeen ja lisää näin ollen tuotteen käyttökertoja. Kiinnitämme erityistä huomioita tuotteiden laatuun ja viimeistelyyn.

5. Asiakkaan luottamuksen vahvistaminen ja avoin viestintä: Kehitämme vastuullisuusviestintäämme ja tietoisuuden lisäämistä asiakkaillemme. Avaamme esimerkein tuotteidemme hintarakenteen.

6. Ilmastovaikutukset: Kartoitamme oman toimintamme ympäristövaikutukset ja teemme suunnitelman, oman toimintamme päästöjen vähentämiseksi.

ARVOT

Vimman kaikkea toimintaa ohjaa vastuullisuus, rehellisyys ja läpinäkyvyys. Olemme olemassa asiakkaitamme varten. Onnistunut asiakaskokemus sekä lisäarvon tuottaminen vallitsevaan markkinaan on meille sydämen asia. Tuotteissa meille tärkeintä on sen sanoma. Valmistamme design-tuotteita, jotta ihmiset tarvitsisivat vähemmän tavaroita. Perusarvoihimme kuuluu tehdä hyvän maun mukaisia päätöksiä, joissa ajatellaan niin itseä, lähimmäisiä kuin ympäristöäkin. Olemme olemassa asiakkaitamme varten, heidän tarpeitansa ja toiveitansa kuunnellen. Kotimaisuus on meille tärkeä arvo. Suosimme suomalaisia suunnittelijoita ja teemme yhteistyötä kotimaisten alihankkijoiden kanssa muun muassa kaavoituksen ja mitoituksen osalta. Meille on tärkeää tuottaa kaikki lähellä.

TUOTTEET

Design

Vimman suunnittelun lähtökohtana on ollut alusta asti kunnianhimoinen tavoite saada mallit ja niiden kaavoitus niin toimiviksi, että voimme valmistaa vain yhden koon tuotteita. Ne pukevat kauniisti vähintään kolmen eri kokoluokan (S-L) käyttäjiä ja soveltuvat eri vartalotyypeille, pluskokoisia ihmisiä unohtamatta. Tällä olemme hakeneet tuotannon tehokkuutta, nopeutta ja sitä, että käytetyn tuotteen myyminen ja kierrätys kuluttajalta toiselle olisi mahdollisimman helppoa. Osana ekologista ajattelua Vimman vaatteet suunnitellaan siten, että samaa tuotetta voisi käyttää monessa eri tilanteessa; silkkikaftaanin voi pukea ylleen saunan jälkeen, mutta samalla se taipuu täydellisesti myös työasuksi tai juhlaan pienellä asustamisella. Pohdimme jo suunnitteluvaiheessa, mitä haluamme tuotteen kautta viestiä, sillä valmistamme ainoastaan tuotteita, joilla on sanoma. Näistä tunnetuimpia esimerkkejä ovat Don’t forget to play ja Be kind take care. Valitsemalla Vimma-tuotteen asiakkaillamme on mahdollisuus viestiä myös omia arvojaan.

Materiaalit

Vuoden 2021 tavoitteena on vähentää radikaalisti oman, digipainetun puuvillan tuotantoa ja korvata se niin pienen ranskaisen perheyrityksen laadukkailla jacquard kankailla, kierrätetyillä materiaaleilla kuin kotimaisen tekstiilitukun ylijäämämateriaaleilla (deadstock). Eli materiaaleilla, jotka ovat jo olemassa, mutta ovat syystä tai toisesta jääneet käyttämättä. Deadstock-ylijäämämateriaaleista valmistetut rajoitetut mallistoerät säästävät energiaa, luontoa ja varoja, kun osa mallistoista voidaan valmistaa jo olemassa olevista, ylimääräiseksi jääneistä materiaaleista. Näissä materiaaleissa kestävyys ja laatu ovat edelleen niin hyvät, että niistä voidaan vielä turvallisesti valmistaa tämän päivän tarpeisiin tuotteita ja saamme antaa jo olemassa oleville materiaaleille vielä uuden elämän tuotteen muodossa. 

Tällä hetkellä, nämä aarteet ovat korvanneet 20 % uuden puuvillan tuotannon tarpeestamme, mikä on ollut tällä hetkellä vastauksemme materiaalien käyttöä vähentävään liiketoimintastrategiaan. Lisäksi pohdimme jatkuvasti jo vaatteita suunnitellessamme, että ne toimisivat mahdollisimman monessa eri käyttötarkoituksessa. Näin myös materiaalikulutus on pienempi, sillä monia eri malleja ei tarvitse tuottaa eri käyttötarkoituksiin. Yhtä tuotetta voi käyttää sekä arjessa että juhlassa. Tekstiilitukun materiaalit tulevat kaikki Euroopan alueelta.

Laskeutuviin mekkoihin olemme käyttäneet viskoosia, mutta tavoitteenamme on etsiä myös siihen korvaava ekologisempi, mutta ominaisuuksiltaan yhtä kauniisti laskeutuva materiaali. Jatkamme edelleen eri materiaalivaihtoehtojen tutkimista, niiden alkuperän jäljittämistä, tuotantoprosessien ympäristövaikutuksien kartoittamista sekä valmistavien tehtaiden työolojen selvittämistä. Jokaisella materiaalilla on hyvät ja huonot puolensa suhteessa käyttötarkoitukseen ja ympäristön kuormittavuuteen, joten parhaan mahdollisen materiaalin löytäminen vaatii paljon tutkimista ja testaamista.

 Materiaalien testaus

Testaamme kaikki materiaalit itse tekemällä niille pesu- ja käyttötestejä, jotta saamme selville mm. materiaalien kutistumat, värien pesunkestot, nyppyyntymiset sekä repäisylujuudet. Haluamme käyttää tuotannossa vain laadukkaita materiaaleja, jotta tuotteiden elinkaari olisi myös materiaalien puolesta mahdollisimman pitkä. Olemme erittäin kiinnostuneita myös uusista ekologisista materiaaleista, mutta sen tiimoilta emme ole vielä löytäneet ratkaisuja omaa tuotantoamme varten. Etsimme uusia yhteistyökumppaneita, jotka pystyisivät prosessoimaan ja tuottamaan uusista sellu- tai biopohjaisista kuiduista kankaita meidän tarpeisiimme, sopivaksi myös printtien painatukseen. Jos sinulla on ajankohtaista tietoa asiasta, voit vinkata siitä meille täällä

Tuotteiden hoito

Tekstiilituotteiden elinkaaren aikaisista hiilidioksidipäästöistä arviolta noin kolmannes aiheutuu tuotteen ollessa loppukäyttäjällä, sillä huoltamiseen tarvitaan paljon energiaa (Tekstiili ja muoti ry, 2016: 35). Tämän vuoksi turhaa pesua tulee välttää, mikäli tuote on raikastettavissa esimerkiksi tuulettamisella tai tahra poistettavissa paikallisesti pesemällä. Kehotamme pesemään Vimma-tuotteet vain, kun ne ovat likaisia ja noudattamaan tuotekohtaisia hoito-ohjeita, jotta tuotteet pysyvät hyvänä pitkään. Näin toimiessa tuotteen elinikä pitenee, mikä on myös tehokas tapa vähentää sen ympäristöjalanjälkeä. Ongelmatilanteissa asiakaspalvelumme neuvoo mielellään.

Hyötykäyttö 

Alihankkijamme pyrkivät tekemään mahdollisimman tiiviit leikkuusuunnitelmat käytettävissä olevin keinoin ja syntyvää leikkuujätettä hyödynnetään tällä hetkellä tekemällä siitä mm. pipoja. Sovimme alihankkijoidemme kanssa kaikelle tuotannosta tulleelle leikkuujätteelle jatkokäytön, joten toiminnassamme ei juurikaan synny leikkuujätettä.

Tuoteturvallisuus

Tuotteiden valmistaminen lähituotantona Tallinnassa, Tuusulassa ja Tampereella takaa jo lainsäädännön myötä tuotteiden turvallisuuden. Kankaat tulevat Euroopan sisältä, joten myös niiden valmistusprosessia ja tehtaiden työoloja velvoittavat EU:n säädökset ja lait.

VALMISTUS

Vimman tavoite on tuottaa kaikki lähellä. Olemme asettaneet niin sanotun kolmen tunnin -säännön, mikä tarkoittaa, että tehtaalta toimistolle saa matkaan kulua aikaa enintään kolme tuntia. Tämä rajaa yhteistyökumppaneita paljon, mutta olemme onneksemme löytäneet yhteistyökumppaneita läheltä. Kaikki tuotantolaitokset sijaitsevat enintään tunnin säteellä Tallinnan keskustasta. Vimman vaatteet leikataan ja kootaan Virossa ja Suomessa eli työntekijän oikeudet ja ympäristölainsäädäntö ovat kunnossa.

Tuotantolaitokset

Kankaat:

Ranskalainen perheyritys valmistaa taidokkaita jacquard kankaita, joiden värimaailma ja kuviointi on ajassa, mutta ajatonta. Tehdas on saanut REACH-serfikaatin ja hakevat parhaillaan myös ÖKO-tex-sertfikaattia eli heidän toiminnassaan ei käytetä lainkaan kiellettyjä, vaarallisia aineita tai kemikaaleja.

Suurin osa tuotantoon käytetystä puuvillasta digipainetaan Liettuassa, toiseksi eniten Saksassa ja metalliprintit puolestaan Pälkäneellä.  Prosessien avaaminen ja läpinäkyväksi tekeminen mahdollistaa meille luottamuksen tehtaisiin. Väriaineiden käyttö on käyty läpi tehtaiden kanssa, ja voimme näin luottaa myös kankaanpaino- ja värjäystehtaiden sertifikaatteihin.

Lyon, Ranska

Lähes puolet Vimman kankaista tilataan vuoden 2021 aikana taidokkaita jacquard kankaita valmistavalta ranskalaiselta perheyritykseltä. Tehdas on saanut REACH-serfikaatin ja hakevat parhaillaan myös ÖKO-tex-sertfikaattia eli heidän toiminnassaan ei käytetä lainkaan kiellettyjä, vaarallisia aineita tai kemikaaleja.

Vilna, Liettua

Vimman tuotantoon käytetyt trikoot ja joustocolleget tulevat Vilnasta. Suurin osa Vimma-printeistä painetaan täällä. Tehtaan saamia sertifikaatteja: GOTS ja ÖKO-TEX Standardi 100

Hof, Saksa

Pienempiä kangastoimituksia: mm. viskoosikankaita ja ohuita puuvillakankaita.

Łódź, Puola

Pienempiä kangastoimituksia: bambuviskoosia, jonka lisäksi myös mustia yksivärisiä kankaita kuten kashmir-sekoite ja joustamaton, paksu college.

Orivesi, Suomi

Pienempiä kangastoimituksia: yksiväriset collegekankaat ja resorit.

Tehtaan saamia sertifikaatteja: ÖKO-TEX Standardi 100, luokka II. Ekopuuvillakankaat ovat myös GOTS-sertifioituja.

Akaa, Suomi

Pienempiä kangastoimituksia: kierrätys- ja ylijäämäkankaat sekä suurin osa erikoiskankaista, kuten Sorona. Kankaat tulevat tekstiilitukkuun Euroopan alueelta ja tavoitteenamme on saada jatkossa näiden materiaalien alkuperästä, valmistustavasta ja tehtaiden oloista vielä tarkempaa tietoa.

Aitoo, Suomi:

Metallipainatuskankaiden painaminen, pohjakankaat toimitamme tehtaalle itse. Tehtaan käyttämä sähkö 100 %:sti uusiutuvaa energiaa. Tuotannossa ei käytetä PVC:tä eikä pehmittimiä sisältäviä plastisol-värejä vaan ainoastaan vesipohjaisia painovärejä. Painovärit poistetaan mahdollisimman tarkkaan painokaaviosta ennen niiden pesua, jotta kuormitusjätevedessä olisi mahdollisimman alhainen. Prosessivesi puhdistetaan puhdistamossa, jonka biologinen puhdistusprosessi on hyvää luokkaa. Kiintojätteet lajitellaan kaatopaikkajätteen osuuden vähentämiseksi.

Tuotteet:

Tehdas 1. Tallinna, Viro

Kudotuista kankaista valmistettavat tuotteet kuten mekot, hameet, housut sekä trikoosta ja joustocollegesta valmistettavat tuotteet, kuten leggingsit, t-paidat ja tunikat.

Seitsemän vuotta kestäneen yhteistyön myötä olemme voineet työllistää tehdasta niin hyvin, että se on pystynyt keskittämään tuotantonsa valmistamaan pääasiassa vain Vimma-tuotteita ja kyseinen tehdas onkin pääasiallinen tuotteidemme valmistaja. 

Tehdas 2. Tallinna, Viro

Kudotuista kankaista valmistettavat tuotteet kuten, mekot, hameet, housut ja haalarit.

Tehdas 3. Tallinna, Viro

Trikoosta ja joustocollegesta valmistettavat tuotteet, kuten leggingsit, t-paidat, topit, bodyt ja trikootunikat.

Tehdas 4. Tallinna, Viro

Hatut

Tehdas 5. Tallinna, Viro

Takit

Tehdas 6. Tallinna, Viro

Kudotut ja painetut, kankaiset merkit:

osa kokomerkeistä, hoito-ohjelapuista ja tuotteisiin lisättävistä merkeistä.

Tehdas 7. Tampere, Suomi

Sukat:

 Sidosteen tuotanto on alusta lähtien, vuodesta 1945, sijainnut Tampereella. Tuotekehitys ja innovatiivisuus ovat mahdollistaneet sen, että yritys kantaa ympäristöllisen ja yhteiskunnallisen vastuunylpeästi.

Tehdas 8. Tuusula, Suomi

Neuleet:

Kutomo Holopainen Oy on Tuusulassa toimiva korkealaatuisia neuleita valmistava yritys. Kaikki neuleet ovat 100 % kotimaista laatutyötä.

Hankintaperiaatteet

Aloitamme yhteistyön tehtaiden kanssa aina tutustumiskäynnillä ennen sopimusten tekemistä. Kommunikoimme tarkkaan Vimman tiukan arvopohjan tehtaan johdolle ja aloitamme yhteistyön vain, mikäli arvopohja on yhteinen. Hyvän tehtaan löydettyämme vaalimme pitkiä yhteistyösuhteita. Vierailemme tehtailla usein, jopa kuukausittain, jotta pääsemme seuraamaan läheltä tuotantoprosesseja sekä luomaan yhteyttä työntekijöihin. Vierailujen merkityksellisyys on siinä, että niiden kautta näemme, missä tuotteet konkreettisesti valmistetaan ja miten työntekijät voivat työtä tehdessään. Yhteistyö on todella tiivistä ja viestittelemme tehtaiden johdon kanssa lähes päivittäin.

Suurinta menestystä on mielestämme mahdollisuus toimia omien arvojen mukaan. Vimma ei lähtökohtaisesti koskaan tingi tehtaan tarjoamista hinnoista, jotta myöskään tehdas ei joudu tinkimään omien työntekijöidensä turvallisuudesta, palkoista ja työtunneista. Hintojen kilpailuttamisen sijaan mieluummin maksamme siitä, että myös tehtaiden työntekijät saavat hyvää kohtelua työpaikallaan. 

YMPÄRISTÖ

Toimintamme ympäristövaikutukset

Haluamme olla askel kerrallaan vaikuttamassa siihen, että myös tulevilla sukupolvilla olisi mahdollisuus elää laadukasta elämää planeetallamme. Pyrimme analysoimaan tuotannon määriä jatkossa vielä tarkemmin, jotta osaisimme valmistuttaa täsmällisesti niitä tuotteita, joille kysyntää varmasti on. Sesonkiajattelua Vimmalla ei ole, vaan Vimman mallistossa on tuotteita, joita kehitetään jatkuvasti aina vain paremmaksi asiakaspalautteiden pohjalta. Tavoitteenamme on, että valikoimassamme olisi vain sellaisia tuotteita, jotka kiertävät mahdollisimman nopeasti tehtaalta kuluttajalle ja että emme tuottaisi yhtään ylijäämää. Pyrimme valmistamaan tuotteita todelliseen kysyntään – sellaisilla hinnoilla, joilla kuluttajat pystyvät ne ostamaan ilman alennuksia, jotta kaunis arki olisi kaikkien saatavilla.

Tuotteen hintarakenne

Kierrätys

Vimman ALE-osiossa verkkokaupassa myydään mallistojen yksittäiskappaleita, kuvauksissa olleita, II-laatuisia ja palautuksina tulleita tuotteita. Lahjoitamme Outlet-tuotteita myös ihmisille, jotka ovat avun tarpeessa. Tavoitteenamme on, että jokainen Vimma-vaate löytää onnellisen käyttäjän. Vimma suosittelee kierrättämään käytettyjä vaatteita ja tekee Emmyn, käytettyjä merkkivaatteita, -laukkuja ja -asusteita myyvän verkkokaupan kanssa yhteistyötä. Vimman asiakkaat voivat lähettää vanhoja ja pieneksi jääneitä Vimma-vaatteita postikuluitta Emmylle ja palkkioksi Vimma hyvittää niistä bonuksen, jonka voi hyödyntää Vimman verkkokaupassa ostoksia tehdessään. 

Shoppingbag-neon

Lisäksi Vimman Varastolla on järjestetty aika-ajoin kirpputoritoimintaa, jossa sekä Vimman henkilökunta että asiakkaat ovat saaneet myydä käytettyjä Vimma-tuotteitaan. Paikallisissa second hand -myymälöissä sekä Facebookin alueellisissa kierrätysryhmissä Vimma-vaatteet liikkuvat nopeasti ja niiden jälleenmyyntiarvo säilyy hyvänä, sillä tuotteet ovat laadukkaita ja valmistuserät pieniä. Suurin osa Vimman tuotteista on yhden koon tuotteita, minkä vuoksi käytetyn tuotteen myyminen ja kierrätys kuluttajalta toiselle on helppoa. Käytettyjen Vimma-vaatteiden palautusmahdollisuus Vimma-Storelle tai Vimma Varastolle on tällä hetkellä pohdinnassa.

Tuotteiden lainauspalvelu 

Vimmalla ei ole omaa vaatelainauspalvelua, mutta ympäri Suomea on noussut uusia vaatelainaamoja, jotka ovat Vimman jälleenmyyntiasiakkaita ja palvelevat näin niitä asiakkaitamme, jotka haluavat ostamisen sijaan lainata Vimma-vaatteen. 

Korjauspalvelu

Naisten ja unisex-tuotteiden myynti on tänä päivänä liiketoimintamme ydin, joten sen myötä myös korjauspalvelun tarpeellisuutta on ajankohtaista selvittää. Tähän mennessä olemme kuitenkin harvoin törmänneet siihen, että Vimma-vaate rikkoutuu, sillä mitoitukset ovat melko väljiä ja materiaalit on pyritty valitsemaan huolella. Satunnaisesti olemme korjanneet tai muokanneet tuotteita joko itse tai ostamalla palvelun lähiompelimoista. Jos koet, että kaipaisit korjauspalvelua Vimma-tuotteillesi, voit kertoa siitä meille täällä.

Vimma on suunnitellut myös custom made -tuotteita muun muassa linnanjuhliin ja elokuva-alan juhliin. Näitä tuotteita ovat saaneet ommella niin harjoittelijamme kuin Helsingin lähiompelimoiden ompelijat. 

Kemikaalit

Vimman tuotteita valmistavat tehtaat sijaitsevat lähellä, joten haitallisten kemikaalien käyttö on jo lain myötä poissuljettu. Kangastuotannon alkuperiä ja kunkin kangastyypin valmistusprosesseja tutkimme entistä paremmin, jotta voimme varmistaa kaikkien käyttämiemme materiaalien turvallisuuden ympäristölle ja ihmiselle.

Logistiikka

Logistiikan yhteistyökumppanina kotimaassa tuemme Postin ympäristöystävällisiä palveluita. Tallinnassa tuotteitamme kuljettavat paikalliset kuljetusalan toimijat, joilla on erinomainen paikallistuntemus ja joiden kanssa olemme jo pitkään tehneet yhteistyötä. Tuotteemme eivät koskaan kulje lentoliikenteellä, vaan esimerkiksi Tallinasta Suomeen kuljetus järjestetään meritse ja maateitse. Logistiikan tarvetta pyrimme minimoimaan muun muassa sillä, että tuotekuvauksemme verkkokaupassa ovat täsmällisiä, jotta asiakkaat saavat sen, mitä ovat tilanneet. Näin vältymme kuljettamasta samaa tuotetta edestakaisin. Yhteistyökumppaneiden valinta kolmen-tunnin-säännön periaatteella takaa sen, että tuotteita ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja.

Pakkausmateriaalit

Vimman kaikessa logistiikassa on ollut heti alusta alkaen linjaus, että muovia ei käytetä lainkaan missään vaiheessa tuotantoketjua. Emme halua kuormittaa ympäristöä sillä, että valmistaisimme yksittäispakkaamiseen tarkoitettuja pusseja, joita käytettäisiin tehtaalta meille tai meiltä asiakkaille lähtevissä tuotteissa tai varastoinnissa. Tuotteiden valmistaminen lähituotantona on mahdollistanut tämän linjauksen, sillä ei tarvita pitkiä, homehtumisriskin aiheuttamia kuljetusmatkoja. Ainoastaan kangaspakat on suojattu muovilla rekkakuljetuksia varten, jotta hävikkiä tahriintuneista kankaista ei syntyisi. Lähettäessämme tuotteita varastolta asiakkaillemme pakkaamme ne kartonkisiin laatikoihin tai pusseihin. Tuotannosta tuotteet tulevat meille pahvilaatikoissa, joiden sisällä tuotteet on solmittu yhteen kangasylijäämästä tehdyillä kuteilla ja eri tuotteiden välissä on vain välipahvit.

Jäte

Hyödynnämme tuotannossa syntyvän leikkuujätteen tekemällä siitä mm. pipoja. Tehtaalta ilmoitetaan meille mahdollisesta ylijäämästä ja sille sovitaan aina jokin käyttötarkoitus, eli tuotannostamme ei synny juurikaan leikkuujätettä.

Omasta toiminnastamme jätteenä syntyy lähinnä pahvia, jonka pyrimme uusiokäyttämään mahdollisimman pitkälle esimerkiksi lähettämällä ehjissä kierrätetyissä pahvilaatikoissa tuotteet jälleenmyyjillemme. Uusiokäyttöön kelpaamattoman pahvin toimitamme pahvinkeräykseen. 

Päästöt

Vimman vastuullisuuslupauksena vuodelle 2021 on parantaa vastuullisuusviestintää sekä kartoittaa yrityksen oman toiminnan ympäristövaikutukset ja tehdä suunnitelma niiden pienentämiseksi.

Vimma Huiske -

HENKILÖSTÖPOLITIIKKA

Vimman henkilöstöpolitiikkaa ohjaavat Vimman kultaiset säännöt. Kunnioitamme ja arvostamme toinen toisiamme. Meillä jokainen ihminen on arvokas ja jokaisella työntekijällä on oma tehtävänsä ja paikkansa. Vimman väki on kuin yhtä perhettä, jolla on yhteiset tavoitteet. Yrityksemme yksi tärkeä tehtävä on mahdollistaa työntekijöillemme onnistumisen kokemuksia. Henkilöstöpolitiikkaamme ohjaa avoimuus ja rehellisyys. Puhumme asioista suoraan ja pyrimme pitämään yllä hyvää yhteishenkeä kaikessa toiminnassa. Käymme kehityskeskusteluja työntekijöidemme kanssa säännöllisesti ja kehitämme toimintaamme. Vimmalla on viisi vakituisia työntekijää, osa-aikaisia kiireapulaisia sekä kesätyöntekijöitä. 

MYYMÄLÄ JA ASIAKKAAT

Tällä hetkellä palvelemme verkkokaupan lisäksi Nurmijärven varastomyymälässä sekä jälleenmyyjiemme kautta. Meille on merkityksellistä kohdata asiakkaitamme, kuulla heidän ajatuksiaan, nähdä kuvia tuotteista asiakkaiden päällä sekä saada välitöntä asiakaspalautetta tuotteiden ja toimintamme kehittämiseksi. Tämän vuoksi teidän asiakkaiden antama palaute ja kuvat ovat meille äärimmäisen tärkeitä. Siispä arvostamme jokaista kuvaa, jonka jaatte kanssamme sosiaalisessa mediassa #vimmacompany.

LÄHTEET

Global Organic Textile Standard. Ecology & social responsibility, 2016. Global Standard gGmbH. https://www.global-standard.org/the-standard/general-description.html

Kutomo Holopainen Oy. http://kutomoholopainen.fi

OEKO-TEX®. Inpsiring confidence. 2020. OEKO-TEX Service GmbH. https://www.oeko-tex.com/en/apply-here

Sidoste. https://sidoste.fi

Suomen tekstiili ja muoti ry. 2016. Vastuullisuuskäsikirja. Grano: Vantaa. https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/stjm/test/stjm_vastuullisuuskasikirja.pdf