VASTUULLISUUS

Vastuullisuus on meille paljon enemmän kuin vain sanoja; se vaatii jokapäiväisiä, konkreettisia tekoja. Näemme muodin uusin silmin, sanomme ‘ei’ sesonkiajattelulle ja ylituottamiselle sekä lähtökohtaisesti ‘ei’ myös alemyynneille. Sanomme ‘kyllä’ kauniille, ajattomille tuotteille ja materiaaleille, jotka ovat helliä ympäristölle. Haluamme toimia esimerkkinä vaatetusalalla, se on meille sydämen asia. Mietimme päivittäin, mitä tuotamme maailmaan, johon ei tarvitsisi tuottaa enää yhtään mitään. Kaunis arki kuuluu kaikille. Suomi tarvitsee yrittäjyyttä, ja perheet tarvitsevat työtä ja toimeentuloa. Nämä ovat VIMMAN olemassaolon edellytyksiä.

 

 

Vastuullisuuslupaukset 2022

 

1.  Täsmällinen tuotanto

Tuotamme lähellä, vain ajatonta, kestävästi ja laadukkaasti. Analysoimme ja täsmennämme tuotannon määriä, jotta voimme tuottaa oikea-aikaisesti vain todelliseen kysyntään.

2. Aikaa kestävät materiaalit

Digipainetut puuvillakankaat (trikoo, college ja kudottu puuvilla) korvataan vuonna 2021 isolta osin pienen ranskaisen perheyrityksen laadukkailla, aikaa kestävillä jacquard-kankailla, kierrätetyillä materiaaleilla sekä kotimaisen tekstiilitukun ylijäämämateriaaleilla (deadstock). 

3. Tuotteiden elinkaaren pidentäminen

Pidämme jo suunnitteluvaiheessa mielessä tuotteen jatkokäytön suosimalla huolella mietittyjä onesize-malleja, jolloin sama vaate pukee kauniisti eri kokoisia ja vartalotyypiltään erilaisia ihmisiä. Näin ollen tuote on myös helpommin kierrätettävissä kuluttajalta toiselle. Tavoitteenamme on, että sama tuote käy niin juhlaan kuin arkeen ja lisää näin ollen tuotteen käyttökertoja.

4. Läpinäkyvyys tuotantoprosessissa

Avaamme asiakkaillemme mielellämme VIMMAn tuotantoprosessin eri vaiheita sekä materiaalitiedot. Selvitämme tehtaiden tuotanto-olosuhteita sekä käytettävissä olevat väriaineet, langat ym. oleelliset tuotantoa koskevat tiedot. Vierailemme tuotantolaitoksilla ja välitämme siitä, mistä tuotteet tulevat, ja millaiset työolot tehtailla on.

5. Asiakkaiden luottamuksen vahvistaminen ja avoin viestintä

Kehitämme vastuullisuusviestintäämme ja tietoisuuden lisäämistä asiakkaillemme. Tulemme jatkossa avaamme entistä tarkemmin tuotteiden hintarakennetta ja sen, mihin hinnoittelu perustuu ja millainen katerakenne tuotteella on.  Asiakkaan luottamus ja avoin kommunikaatio sekä viestintä ovat meille tärkeitä arvoja.

6. Ilmastovaikutukset

Kartoitamme oman toimintamme ympäristövaikutuksia ja teemme suunnitelman hiilidioksidipäästöjen sekä energiankulutuksen vähentämiseksi sekä kompensoimiseksi.

 

ARVOT

Vimman kaikkea toimintaa ohjaa vastuullisuus, rehellisyys ja läpinäkyvyys. Olemme olemassa asiakkaitamme varten. Onnistunut asiakaskokemus sekä lisäarvon tuottaminen vallitsevaan markkinaan on meille sydämen asia. Tuotteissa meille tärkeintä on sen sanoma. Valmistamme design-tuotteita, jotta ihmiset tarvitsisivat vähemmän tavaroita. Perusarvoihimme kuuluu tehdä hyvän maun mukaisia päätöksiä, joissa ajatellaan niin itseä, lähimmäisiä kuin ympäristöä. Olemme olemassa asiakkaitamme varten, heidän tarpeitansa ja toiveitansa kuunnellen. Kotimaisuus on meille tärkeä arvo. Suosimme suomalaisia suunnittelijoita ja teemme yhteistyötä kotimaisten alihankkijoiden kanssa muun muassa kaavoituksen ja mitoituksen osalta. Meille on tärkeää tuottaa kaikki lähellä.

 

LÄHTEET

Global Organic Textile Standard. Ecology & social responsibility, 2016. Global Standard gGmbH. https://www.global-standard.org/the-standard/general-description.html
Kutomo Holopainen Oy. http://kutomoholopainen.fi
OEKO-TEX®. Inpsiring confidence. 2020. OEKO-TEX Service GmbH. https://www.oeko-tex.com/en/apply-here
Sidoste. https://sidoste.fi
Suomen tekstiili ja muoti ry. 2016. Vastuullisuuskäsikirja. Grano: Vantaa. https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/stjm/test/stjm_vastuullisuuskasikirja.pdf

Mikäli mieltäsi jäi vielä askarruttamaan jokin VIMMAn vastuullisuuteen tai brändiin liittyvistä asioista tai haluat antaa meille palautetta, ole rohkeasti yhteydessä meihin [email protected] Vastaamme mielellämme!