VALMISTUS

 

 

Vimman tavoite on tuottaa kaikki lähellä. Olemme asettaneet niin sanotun kolmen tunnin -säännön, mikä tarkoittaa, että tehtaalta toimistolle saa matkaan kulua aikaa enintään kolme tuntia. Tämä rajaa yhteistyökumppaneita paljon, mutta olemme onneksemme löytäneet yhteistyökumppaneita läheltä ja kaikki tuotantolaitokset sijaitsevat enintään tunnin säteellä Tallinnan keskustasta. Vimman vaatteet leikataan ja kootaan Virossa ja Suomessa eli työntekijän oikeudet ja ympäristölainsäädäntö ovat kunnossa. 

 

Tuotantolaitokset

 

KANKAAT

Ransalainen perheyritys valmistaa taidokkaita jaquard-kankaita, joiden värimaailma ja kuviointi on ajassa, mutta ajatonta. Tehdas on saanut REACH-serfikaatin ja hakevat parhaillaan myös ökötex-sertfikaattia eli heidän toiminnassaan ei käytetä lainkaan kiellettyjä tai vaarallisia aineita tai kemikaaleja.

Suurin osa tuotantoon käytetystä puuvillasta digipainetaan Liettuassa, toiseksi eniten Saksassa ja metalliprintit puolestaan Pälkäneellä.  Prosessien avaaminen ja läpinäkyväksi tekeminen mahdollistaa meille luottamuksen tehtaisiin. Väriaineiden käyttö on käyty läpi tehtaiden kanssa, ja voimme näin luottaa myös kankaanpaino- ja värjäystehtaiden sertifikaatteihin.

1. Akaa, Suomi

Pienempiä kangastoimituksia: kierrätys- ja ylijäämäkankaat sekä suurin osa erikoiskankaista, kuten Sorona. Kankaat tulevat tekstiilitukkuun Euroopan alueelta ja tavoitteenamme on saada jatkossa näiden materiaalien alkuperästä, valmistustavasta ja tehtaiden oloista vielä tarkempaa tietoa. .

1. Aitoo, Suomi

Metallipainatuskankaiden painaminen, pohjakankaat toimitamme tehtaalle itse. Tehtaan käyttämä sähkö 100 %:sti uusiutuvaa energiaa. Tuotannossa ei käytetä PVC:tä eikä pehmittimiä sisältäviä plastisol-värejä vaan ainoastaan vesipohjaisia painovärejä. Painovärit poistetaan mahdollisimman tarkkaan painokaaviosta ennen niiden pesua, jotta kuormitusjätevedessä olisi mahdollisimman alhainen. Prosessivesi puhdistetaan puhdistamossa, jonka biologinen puhdistusprosessi on hyvää luokkaa. Kiintojätteet lajitellaan kaatopaikkajätteen osuuden vähentämiseksi.

1. Orivesi, Suomi

Pienempiä kangastoimituksia: yksiväriset collegekankaat ja resorit. Tehtaan saamia sertifikaatteja: ÖKO-TEX Standardi 100, luokka II. Ekopuuvillakankaat ovat myös GOTS-sertifioituja.

2. Vilna, Liettua

Vimman tuotantoon käytetyt trikoot ja joustocolleget tulevat Vilnasta. Suurin osa Vimma-printeistä painetaan täällä. Tehtaan saamia sertifikaatteja: GOTS ja ÖKO-TEX Standardi 100. 

3. Łódź, Puola

Pienempiä kangastoimituksia: bambuviskoosia, jonka lisäksi myös mustia yksivärisiä kankaita kuten kashmir-sekoite ja joustamaton, paksu college.

4. Hof, Saksa

Pienempiä kangastoimituksia: mm. viskoosikankaita ja ohuita puuvillakankaita. 

5. Lyon, Ranska

Lähes puolet Vimman kankaista tilataan vuoden 2021 aikana taidokkaita jacquard kankaita valmistavalta ranskalaiselta perheyritykseltä. Tehdas on saanut REACH-serfikaatin ja hakevat parhaillaan myös ÖKO-tex-sertfikaattia eli heidän toiminnassaan ei käytetä lainkaan kiellettyjä, vaarallisia aineita tai kemikaaleja.

 

TUOTTEET

 

1. Tampere. Suomi

Sukat: Sidosteen tuotanto on alusta lähtien, vuodesta 1945, sijainnut Tampereella. Tuotekehitys ja innovatiivisuus ovat mahdollistaneet sen, että yritys kantaa ympäristöllisen ja yhteiskunnallisen vastuunylpeästi.

1. Tuusula, Suomi

Neuleet:Kutomo Holopainen Oy on Tuusulassa toimiva korkealaatuisia neuleita valmistava yritys. Kaikki neuleet ovat 100 % kotimaista laatutyötä.

2. Tallinna, Viro

Useiampi tehdas tuottaa meille vaatteita Tallinnassa. Pää ompelimo valmistettaa tuotetyyppejä: kudotuista kankaista valmistettavat tuotteet kuten mekot, hameet, housut sekä trikoosta ja joustocollegesta valmistettavat tuotteet, kuten leggingsit, t-paidat ja tunikat. Seitsemän vuotta kestäneen yhteistyön myötä olemme voineet työllistää tehdasta niin hyvin, että se on pystynyt keskittämään tuotantonsa valmistamaan pääasiassa vain Vimma-tuotteita ja kyseinen tehdas onkin pääasiallinen tuotteidemme valmistaja. 

Muut tehtaat valmistavat: Kudotuista kankaista valmistettavat tuotteet kuten, mekot, hameet ja housut. Trikoosta ja joustocollegesta valmistettavat tuotteet. Hatut, takit, kudotut ja painetut, kankaiset merkit:osa kokomerkeistä, hoito-ohjelapuista ja tuotteisiin lisättävistä merkeistä.

 

HANKINTAPERIAATTEET

Aloitamme yhteistyön tehtaiden kanssa aina tutustumiskäynnillä ennen sopimusten tekemistä. Kommunikoimme tarkkaan Vimman tiukan arvopohjan tehtaan johdolle ja aloitamme yhteistyön vain, mikäli arvopohja on yhteinen. Hyvän tehtaan löydettyämme vaalimme pitkiä yhteistyösuhteita. Vierailemme tehtailla usein, jopa kuukausittain, jotta pääsemme seuraamaan läheltä tuotantoprosesseja sekä luomaan yhteyttä työntekijöihin. Vierailujen merkityksellisyys on siinä, että niiden kautta näemme, missä tuotteet konkreettisesti valmistetaan ja miten työntekijät voivat työtä tehdessään. Yhteistyö on todella tiivistä ja viestittelemme tehtaiden johdon kanssa lähes päivittäin.

Suurinta menestystä on mielestämme mahdollisuus toimia omien arvojen mukaan. Vimma ei lähtökohtaisesti koskaan tingi tehtaan tarjoamista hinnoista, jotta myöskään tehdas ei joudu tinkimään omien työntekijöidensä turvallisuudesta, palkoista ja työtunneista. Hintojen kilpailuttamisen sijaan mieluummin maksamme siitä, että myös tehtaiden työntekijät saavat hyvää kohtelua työpaikallaan.