UNIVORMU

YRITTÄJÄ.
SINULLA ON VIESTI.

MITEN HEIMOSI KERTOO SEN?

 

Tavoitteemme on, että juuri sinulla olisi mahdollisuus viestiä pukeutumisella ja kertoa sinun tarinasi.
VIMMAn univormu on uniikki, tunnistettava, laadukas, hyvin suunniteltu ja vastuullisesti, lähellä valmistettu voimavaate.

 

 

UNIVORMU on työ- tai edustusvaate. Se on alusta sinun tiimisi tarinalle. Värien, kuviopintojen ja niistä luotujen yhdistelmien avulla voit viestiä yrityksesi arvot ja haluamasi tunteen. Kauniit ja istuvat työvaatteet voimauttavat myös työntekijäsi. Voimme luvata, että tarinasi alkaa elämään uusissa ja yllättävissä tilanteissa.

Meillä on vankka kokemus taipuisasta ja täsmällisestä tuotannosta. Sinulla on tarve, me räätälöimme ratkaisun. Haluamme ratkaista ongelmat ’kaikki on mahdollista’ –periaatteella. Tahdomme olla alusta tarinallesi.

Vastuullisuus on VIMMAn dna:ssa viety sanoista tekoihin. Meillä on kolmen tunnin sääntö tuotannossa. Tehtaan portille saa omasta kotipihasta olla matkaa max. kolme tuntia. Kokemuksemme on, että tuntiessamme tehtaan ompelijat etunimellä, hommat hoituvat ja molemmat osapuolet laittavat itsensä likoon 110 prosenttisesti.

Olemme jaakaneet jo uskomaatomia tarinoita …

 

TYKS - POTILASVAATTEET

Turun yliopistollisen sairaalan lasten ja nuorten syöpäosasto

Lasten potilasvaatteet lanseerattiin Lapsimessujen yhteydesssä vuonna 2018 VIMMAn ja Brother Christmasin järjestämässä muotinäytöksessä. Näytöksessä esiintyivät Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen lapsisyöpäperheiden kerho SYKERÖN lapsia, joita hoidettiin tai oli hoidettu Tyksin lasten ja nuorten klinikalla. Sairaalavaatteet lahjoitettiin Tyksin lasten ja nuorten syöpäosastolle.

Turvakaveri ja Popcornraita -printit sairaalavaatteisiin suunnitteli Maija Louekari. Brother Christmas oli mukana keräämässä lahjoitusvaroja mallistoa varten. Potilasvaatteilla haluttiin luoda turvaa, lämpöä, lohtua ja väriterapiaa sekä iloa sairaala-arkeen mielikuvitushahmojen kautta.

 

Artikkeleja aiheesta:
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3924199/Syopaa+sairastaneet+lapset+esittelivat+Tyksin+uusia+sairaalavaatteita

VIMMA X NEULOMO

Nokian neulemon ylijäämäkankaista valmistettu mallisto

VIMMA X NEULOMO oli Nokian neulemon ylijäämäkankaista valmistettu yhteistyömallisto. Malliston tuotteet myytiin Prismoissa ympäri Suomen. “Tähän maailmaan ei kannata tuottaa enää yhtään uutta kangasta, ennen kuin olemassa olevat materiaalit on käytetty riittävän hyvin ja monipuolisesti, Vimma:n design manager Marjut Rahkola toteaa.”

Artikkeleja aiheesta:

https://yhteishyva.fi/muoti/veikeat-vimman-ja-neulomon-vaatteet-nyt-prismoissa/article-984447

VIMMA x VESALA

Fani vaatemallisto

VIMMA x VESALA -fanimallisto toteutettiin vuonna 2019 yhteistyössä Paula Vesalan, kuosisuunnittelija Linda Linkon, graafikko Maria Ahosen ja Vimman pääsunnittelijan, Marjut Rahkolan, kanssa. Mallisto toteutettiin unisex-tuotteilla, materiaalina luomupuuvilla ja valmistus lähituotantona Tallinnassa. Mallisto lanseerattiin Mall of Triplassa, Vimman liikkeessä, mikä sai suuren suosion yleisöltä.

TOTUUS

Muotinäytös

Sonja Eidin kanssa yhteistyössä suunnitellussa TOTUUS-muotinäytöksessä ei keskitytty ulkonäköön, vaan siihen, mitä pinnan alla on. Aiheena oli “Emme näe koko totuutta. Näemme vain oman mielemme värittämän todellisuuden.” Kuosin suunnitteli Sonja Eid ja sen tarkoituksena oli herättää ihmisiä kysymään toistensa tarinoita, pysähtymään ja kuuntelemaan, antamaan kerrankin tulla esiin sen, mikä pinnan alla on. Muotinäytös järjestiin Mall of Triplassa, Vimman liikkeessä ja sen edustalla. Tapahtumassa oli mukana esiintymässä Laura Närhi teemaan sopivilla lauluillaan.

Artikkeleja aiheesta:
https://www.aimvisual.fi/vimma

RAVINTOLA SIKKE'S

Ravintolan työntekijöiden työvaatteet

Iiro Ahokas suunnitteli Ravintola Sikke’sille uuden kuosin ravintolan toiveiden mukaan. Materiaalit yhteistyömallistoon valittiin huolella ravintolan tarpeet ja vaatimukset huomioon ottaen. Tuotteiden malleiksi valikoitui Vimman olemassa olevista malleista löydetyt helmet.

COLLECTION VIMMA x CLAUDIA CIFU

Lasten vaatemallisto

Mallisto toteutettiin yhteistyössä suunnittelijan, stylistin ja muodin monialaisen ammattilaisen, Claudia Cifun, kanssa. Cifun suunnittelema lastenvaatemallisto valmistettiin kotimaisen tekstiilitukun ylijäämäkankaista lähituotantona Tallinnan tehtailla. Mallisto koostui käytännöllisistä ja funktionaalisista unisex-vaatteista, jotka sopivat kaikenkokoisille lapsille. Vaatteet suunniteltiin väljiksi mukavuuden ja käyttöajan maksimoimiseksi. Mallisto sai paljon näkyvyyttä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Artikkeleja aiheesta:
https://www.vogue.com/article/vimma-childrenswear-claudia-cifu-collaboration
https://theworldnews.net/fi-news/muotijatti-vogue-ylistaa-suomalaissuunnittelijan-uusia-lastenvaatteita-myos-mallina-toimiva-2-vuotias-tytar-keraa-kehuja

COLLECTION VIMMA x LAURA LAINE

Night flowers ja Willow -kuosi

Kuvittaja-taiteilija Laura Laine suunnitteli Vimmalle luonnon surrealismista inspiroituneen malliston. Laine suunnitteli mallistoon kaksi erilaista kuosia: Night flowers -kukkakuosin runsaine kukintoineen sekä Willow -kuosin puusyymäisen orgaanisen raidoituksen. Näiden lisäksi Laura Laine suunnitteli mallistoon placement-kuvioita, jotka jatkoivat kukka- ja puukuosien tematiikkaa. Vaatteiden mallit ovat Vimman Head Designerin, Marjut Rahkolan, suunnittelemia. Ne valittiin Vimman suosituimpien vaatemallien joukosta niin, että ne toimisivat monipuolisesti mahdollisimman monella. Mallistoon kuului myös unisex ja lasten tuotteita.

VIMMA X SORIN SIRKUS

Yhteistyö taitelija Ville Kylätasku

VIMMA x SORIN SIRKUS -kapselimallisto toteutettiin vuoden 2020 aikana. Mallisto on syntynyt tamperelaisen sirkuksen edelläkävijän, Sorin Sirkuksen sekä Vimman yhteistyönä. Kapselimalliston uniikin, sirkusmaista elämänasennetta henkivän designin on suunnitellut Berliinissä asuva kuvataiteilija Ville Kylätasku. Mallisto lanseerattiin syyskuussa 2020 Sorin Sirkuksessa Tampereella ja sen tuotteita myydään Vimman verkkokaupan kautta sirkuksen jäsenille ja faneille.

Artikkeleja aiheesta:
https://www.sorinsirkus.fi/vimma-x-sorin-sirkus-kapselimallisto-on-julkaistu/
https://www.sorinsirkus.fi/vimma-vie-sorin-sirkuksen-tarinaa-eteenpain-kestavien-ja-vastuullisesti-tuotettujen-vaatteiden-kautta/

VIMMA X Kaarisilta Ry

TAIDE EI TUNNE RAJOJA

Kaarisillan Taide- ja toimintakeskus tarjoaa ammattimaiset puitteet sekä mahdollistaa yksilöllisen työskentelyn erityistä tukea tarvitseville henkilöille kuvataiteen, keramiikan, käsityön, musiikin, teatterin ja liikunnan saralla. Toiminnan lähtökohtana on kaikkien ihmisten kunnioittaminen vammaan, sukupuoleen, ikään tms. katsomatta.

Yhteistyömalliston kuosit on luotu kahden Kaarisillan taiteilijan mahtavista teoksista, jotka ilmentävät hyvin voimallisesti ja aidosti heidän taiteellista minuuttaan. Näiden erityisesti lahjakkaiden taiteilijoiden halu luoda ja ilmentää näkemäänsä on nähtävissä kirkkaana myös kuoseissa. Luomisen ilo ja vimma tulevat syvältä sisältä, sydämestä. Taiteilijat ovat integroitumassa pysyvästi yhteiskuntaamme luovina tekijöinä. Tämä yhteistyö on yksi askel lähemmäs yhdenvertaisuuteen muiden taiteilijoiden rinnalla.

VIMMA x KAARISILTA -yhteistyön myötä haluamme olla näkemässä ja näyttämässä sitä, kuinka jokaiselta ihmiseltä löytyy erilaisia vahvuuksia ja kykyjä, ammattiin ja asemaan katsomatta.

Yhdenvertaisuuden arvo ohjaa meitä tekemään valintoja, millä todella on merkitystä.

Artikkeleja aiheesta:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suosittu-vaatemerkki-vimma-ajautui-kriisiin-ja-loysi-uuden-suunnan-oli-pakko-katsoa-peiliin-ja-miettia-mista-loydan-intohimon/1671097c-87c5-436c-bb24-f4a53ae0f7b3

COLLECTION VIMMA x CLAUDIA CIFU

Cifu x Vimma toinen launch on jatkumoa vuosi sitten lanseeratulle yhteistyömallistolle. Upcycle hengessä tekstiilituotannon ylijäämäkankaista valmistetu lasten vaatteet ovat designiltaan samat, mutta kangasvalinnat uudet.

Mallistosta löytyy tuotteita neljässä eri kuosissa. Kuoseissa inspiroi oman lapsuuteni kuosit. Perus ruudut, raidat ja polka dotsit. Ideana jo vuosi sitten oli suunnitella lapsille jotain work wear tyyppistä unisex -vaatetusta. New York & street wear kiehtovat minua kovasti. Trikoota näkyy paljon, mutta puuvillaisia rentoja, että näyttäviä asuja taas vähemmän.

Aivan kuten ensimmäinenkin mallisto – olin suunnitellut suurempia kuvauksia, mutta koronan takia päädyin kuvaamaan tuotteet kotioloissa kännykkäkameralla tyttäreni yllä. Hätä keinot keksii! Lopputuloksen spontaanisuus ja rosoisuus oli jotenkin ihana tottutuihin siloteltuihin ja täydellisiin stuodiokuviin. Tosi DIY meininki, minkä halusin pitää mukana myös näissä kuvauksissa, jotka toteutettiin samalla periaatteella.