SUSTAINABILITY

Vastuullisuus on meille paljon enemmän kuin vain sanoja; se vaatii jokapäiväisiä, konkreettisia tekoja. Näemme muodin uusin silmin, sanomme ‘ei’ sesonkiajattelulle ja ylituottamiselle sekä lähtökohtaisesti ‘ei’ myös alemyynneille. Sanomme ‘kyllä’ kauniille, ajattomille tuotteille ja materiaaleille, jotka ovat helliä ympäristölle. Haluamme toimia esimerkkinä vaatetusalalla, se on meille sydämen asia. Mietimme päivittäin, mitä tuotamme maailmaan, johon ei tarvitsisi tuottaa enää yhtään mitään. Kaunis arki kuuluu kaikille. Suomi tarvitsee yrittäjyyttä, ja perheet tarvitsevat työtä ja toimeentuloa. Nämä ovat VIMMAN olemassaolon edellytyksiä.

 

 

Sustainability promises 2022

 

1. Precise production

Tuotamme lähellä, vain ajatonta, kestävästi ja laadukkaasti. Analysoimme ja täsmennämme tuotannon määriä, jotta voimme tuottaa oikea-aikaisesti vain todelliseen kysyntään.

2. Materials that withstand time

Digipainetut puuvillakankaat (trikoo, college ja kudottu puuvilla) korvataan vuonna 2021 isolta osin pienen ranskaisen perheyrityksen laadukkailla, aikaa kestävillä jacquard-kankailla, kierrätetyillä materiaaleilla sekä kotimaisen tekstiilitukun ylijäämämateriaaleilla (deadstock). 

3. Extending the product life cycle

Pidämme jo suunnitteluvaiheessa mielessä tuotteen jatkokäytön suosimalla huolella mietittyjä onesize-malleja, jolloin sama vaate pukee kauniisti eri kokoisia ja vartalotyypiltään erilaisia ihmisiä. Näin ollen tuote on myös helpommin kierrätettävissä kuluttajalta toiselle. Tavoitteenamme on, että sama tuote käy niin juhlaan kuin arkeen ja lisää näin ollen tuotteen käyttökertoja.

4. Transparent supplychain

Avaamme asiakkaillemme mielellämme VIMMAn tuotantoprosessin eri vaiheita sekä materiaalitiedot. Selvitämme tehtaiden tuotanto-olosuhteita sekä käytettävissä olevat väriaineet, langat ym. oleelliset tuotantoa koskevat tiedot. Vierailemme tuotantolaitoksilla ja välitämme siitä, mistä tuotteet tulevat, ja millaiset työolot tehtailla on.

5. Strengthen the trust of customer and open communication:

Kehitämme vastuullisuusviestintäämme ja tietoisuuden lisäämistä asiakkaillemme. Tulemme jatkossa avaamme entistä tarkemmin tuotteiden hintarakennetta ja sen, mihin hinnoittelu perustuu ja millainen katerakenne tuotteella on.  Asiakkaan luottamus ja avoin kommunikaatio sekä viestintä ovat meille tärkeitä arvoja.

6. Environmental impacts

We will map out the environmental impact of our own actions and based on this create a plan to reduce emissions from our own actions.

 

VALUES

All of Vimma's activities are guided by responsibility, honesty, and transparency. We exist for our customers. Successful customer experience and adding value to the prevailing market is a matter of the heart for us. In products, the most important thing for us is its message. We make design products so people need less stuff. Our core values ​​include making good taste decisions that think of ourselves, our neighbors, and the environment. We exist for our customers, listening to their needs and wishes. Domesticity is an important value for us. We favor Finnish designers and co-operate with domestic subcontractors, for example in zoning and dimensioning. It is important for us to produce everything close.

 

SOURCES

Global Organic Textile Standard. Ecology & social responsibility, 2016. Global Standard gGmbH. https://www.global-standard.org/the-standard/general-description.html
Kutomo Holopainen Oy. http://kutomoholopainen.fi
OEKO-TEX®. Inpsiring confidence. 2020. OEKO-TEX Service GmbH. https://www.oeko-tex.com/en/apply-here
Sidoste. https://sidoste.fi
Suomen tekstiili ja muoti ry. 2016. Vastuullisuuskäsikirja. Grano: Vantaa. https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/stjm/test/stjm_vastuullisuuskasikirja.pdf

Mikäli mieltäsi jäi vielä askarruttamaan jokin VIMMAn vastuullisuuteen tai brändiin liittyvistä asioista tai haluat antaa meille palautetta, ole rohkeasti yhteydessä meihin [email protected] Vastaamme mielellämme!