Posted on

Lettinews

Vimma Vimman Letti -

Nyt kun ollaan ‘letti’ -kuviopinnan (VIMMAprint by Maija Louekari) nelivuotissynttäreiden kynnyksellä, niin samaan aikaan minua hymyilyttää ja hämmästyttää. Mikä on se palmikko, joka vilahtaa siellä, täällä ja tuolla. Melkein missä vaan, kun ympärilleen katselee.

 

Parhaana päivänä lettiprintistä valmistettuja legginsejä on myyty 2 300 kappaletta. Kaksituhattakolmesataa! Sinä päivänä (ja muutamana seuraavanakin) VIMMAn telakalla pidettiin pakkaustalkoot. Vimman hima täyttyi nuorista näppäristä sormista, jotka yhdessä tekivät kaikkensa, ettei kukaan jäisi ilman. Ja silti jäi. Ehkä kuvion suola on siinä, että vaikka kuinka yrittää riittää, vaikka tuotanto kasvaa tilausmäärien mukana, niin aina löytyy kaipaava hän, jonka vuoksi uusi erä laitetaan samantien taas tilaukseen.

 

Alkuaikoina lettilegginssien peppusaumoja jouduttiin paikkaamaan. Oli eriä, jotka eivät täyttäneet VIMMAn laatuvaatimuksia.

”Ne oli meidän kasvukipujamme. Tottakai se harmittaa ettemme pystyneet olemaan asiakkaille luottamuksen arvoisia, mutta päätimme tehdä triplasti lujempaa”, kertoo Vimman toimitusjohtaja Marjut Rahkola.

Kun kääriytyy 24 tuntia vuorokaudessa lettileginsseihin, niin tekee välillä mieli vaihtaa väriä. Sen seurauksena alkuperäisen musta-valkoisen printin rinnalle alkoi syntyä uusia ja yhä uusia värityksiä. Onneksi Maijan värisilmä tuottaa lisää väripareja, joista Marjut vainullaan poimii lempparinsa ja sävyttää ne mieleisekseen. “Uusia maailmoja pohtiessani olen aina luottanut aavistukseen, sisäiseen vaistooni siitä, mikä väri huomenna on hot.”

 

Suunnaton letti-innostus on asiakkaiden luoma ilmiö, jota Vimma ei ole tarkoituksellisesti tavoitellut. Se on hyvien sattumien summa. ”Ehkä siihen liittyy myös halu olla osa jotain yhteistä, suurta juttua”, pohtii Marjut.

 

Letin tarina on yhtä vanha kuin VIMMAnkin tarina. Siinä samassa hetkessä, kun leikkipuiston penkillä visioitiin ajatuksia uudesta lastenvaatebrändistä, heiteltiin jo näkyjä ikiomasta VIMMA -printistä. Lähipuistossaan lapsiaan leikittänyt kuviosuunnittelija Maija Louekari otti heti pallon vastaan Marjutilta.

 

“Kun Marjut kertoi pohtivansa oman lastenvaatebrändin perustamista, sanoin hänelle heti, että jos ikinä tarvitset kuoseja, niin tekisin niitä mielelläni! Luonnostelin Letti-printtiin tyttäreni Stellan palmikot. Siinä on kuvitettuna se äidin ja tyttären oma hetki, jossa letteihin sujahtaa äidinrakkautta. Nyt vuosia myöhemmin olemme iloisina yhdessä seuranneet, kuinka Stellan letit pyörivät, niin isojen kuin pientenkin ihmisten päällä ympäri maailmaa.”

 

”Kun ensimmäinen teaseri printistä vedettiin pakasta, ja mallailtiin valmista lettipalaa jalkoihin, käsiin, päähän ja kaikkialle, se oli täydellinen sen ensihetkestä saakka”, muistelee Marjut.

 

Toimitusjohtaja on seurannut kuvion ympärille syntynyttä hypeä hiukan jopa hämmentyneenä. ”Vaikka ymmärrän lettiprintin vetovoiman ja rakastan sitä itsekin, se ei kuitenkaan ole VIMMAn identiteettiä määrittävä asia tai VIMMAn kivijalka. Meillä on huikea määrä muitakin upeita kuoseja. Ja jokaisella kuosisuunnittelijallamme on mahdollisuudet haastaa tämä printti hetkenä minä hyvänsä. Letti on menestyksellään mahdollistanut Vimmalle pienellä aikajänteellä monia asioita, jotka muuten olisivat olleet mahdottomia toteuttaa, ja siitä minulla on kiitollinen mieli.”